ONE Smart Control waakt over jouw energieverbruik

Be smart, spread the word.

energie meten en energie besparen met de slimme meter van One domoticaDe trend om zuiniger om te springen met energie is al enkele jaren gaande maar breekt nu echt door. De overheid legt ons nieuwe energienormen en doelstellingen op, de energieprijzen blijven stijgen en ook het klimaat speelt een rol.

Gelukkig komen er ook nieuwe slimme oplossingen op de markt. Zo ook de slimme domotica oplossing van ONE Smart Control die je toelaat jouw energieverbruik letterlijk & figuurlijk in de hand te houden.

Meten is weten! Volg je energieverbruik op de voet

Elke component van een ONE Smart Control domotica oplossing meet de stroom die erdoor loopt.  Zo weet je wat het toestel verbruikt dat erachter hangt (bv. de lamp) en kan je ook zien hoeveel energie er in een kamer of de hele woning nodig is.

ONE Smart Control heeft bovendien componenten waarbij je het verbruik als een drempelwaarde kan instellen en hiermee een functie activeren. Zo kan je bijvoorbeeld via slimme timers een paar keer per dag een waterpomp in de tuin aanzetten maar kan je ook een berichtje ontvangen wanneer de waterpomp geen energie meer verbruikt en dus stuk is gegaan.

Energie besparen met domotica

Elk van deze functies kan de eindgebruiker zelf eenvoudig instellen en aanpassen met zijn iPhone. Op die manier kan je jouw domotica systeem helemaal afstemmen op jouw woning en het leefpatroon van jouw gezin.

Zo kan je op termijn dus ook energie besparen. Via je iPhone zie je perfect welk toestel op ieder gegeven moment elektriciteit verbruikt (indien het aangesloten is op het domoticasysteem). Zo kan je toestellen – op afstand – uitschakelen die niet hoeven aan te staan. Bovendien kan je toestellen ook programmeren zodat ze enkel energie verbruiken wanneer nodig.

david Thielman