Hoe werkt One domotica? Aan welke nieuwe functies wordt er zoal gedacht? En wat zijn de argumenten om voor domotica, en specifieker, voor One domotica te kiezen?
Om dat te ontdekken, spraken we deze week met David Thielman, product manager voor het domoticasysteem van One Smart Control. Als product manager is David perfect op de hoogte van het systeem en al zijn mogelijkheden. Ook kan hij ons wat meer vertellen over enkele nieuwigheden.
One belooft een doorgedreven energiebeheer, wat houdt dat in?
Het energie-aspect is voor ons altijd één van de belangrijkste uitgangspunten geweest. We leggen het beheer dan ook terug in de handen van de bewoner. Via de computer, smartphone of tablet kan hij op elk moment en waar dan ook ter wereld bekijken wat zijn huidige energieverbruik is en wat het verbruik op week- of maandbasis is.
Het monitoren van de energie gebeurt dan ook op drie verschillende niveaus binnen het systeem:
- voor de hele woning (door de Connect One- server)
- per kring (door de Smart Ones)
- per blokje.
Op de server en in de Smart Ones gebeurt het in real-time, in de blokjes op week- of maandbasis.
Ook andere systemen beloven een goed energiebeheer. Waar maken jullie het verschil?
Door continu te blijven innoveren. Zo introduceren we dit jaar blokjes met aanwezigheidsdetectoren en temperatuurssensoren. Zo kan je instellen dat het licht moet aanspringen in de gang bij aanwezigheid en terug moet uitgaan als er langer dan 20seconden geen beweging is. Hetzelfde geldt voor de temperatuurssensoren: via je systeem kan je instellen dat de verwarming automatisch opspringt als de temperatuur binnenshuis onder een bepaalde drempel zakt.
“One domotica voor iedereen!” Wat bedoelen jullie daar juist mee?
Wel, van onze klanten hebben we al gehoord dat het systeem zo makkelijk te gebruiken is, dat zelfs hun kinderen er mee werken. Naast energie was gebruiksvriendelijkheid een belangrijk punt bij de ontwikkeling van het systeem.
Zo is IP-kennis helemaal niet vereist want de technologie zit helemaal achter de schermen. We hebben er dan ook bewust gekozen voor om via de smartphone (of tablet) te communiceren met het systeem. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en iedereen kan daar perfect mee werken.
De smartphone maakt het dus mogelijk de technologie in de handen van de gebruiker te plaatsen wat de gebruiksvriendelijkheid van het systeem zienderogen vergroot.