Energie besparen? ONE domotica helpt je sluipverbruik te elimineren !

Be smart, spread the word.

Dankzij ONE domotica kan je sluipverbruik elimineren & energie besparen!

Het probleem van sluipverbruik is ons allen wel gekend. Verschillende toestellen die je ‘uitschakelt’ springen op stand-by en blijven zo dus energie verbruiken. Energie besparen gaat dus verder dan zuinige toestellen aan te schaffen. Ook het sluimerverbruik  in huis moet aangepakt worden!

En dat kan perfect met domotica. Domotica stelt je immers in staat al je stopcontacten en schakelaars – en zo dus ook je elektrische toestellen – van op afstand te bedienen. Gedaan dus met al dat sluipverbruik!

Energie besparen dankzij domotica – tot wel  tientallen euro’s per jaar !

De jaarlijkse kost, afhankelijk van het aantal elektrische toestellen op stand-by, bedraagt maar liefst een kleine €100 per jaar. De tv, computer & computerscherm, printer & scanner, dvd-speler, versterker, modem, … hebben allemaal een sluipverbruik tussen de €5 en €15.

Het frappante is bovendien dat  het sluipverbruik per dag vaak hoger ligt dan het effectieve verbruik van het toestel wanneer het aanstaat. Reden te meer dus om doordacht in te spelen op dit probleem. Domotica vormt daarbij de ideale oplossing. Dankzij het ONE domoticasysteem heb je  immers controle over zowel de schakelaars als de stopcontacten. Iedere avond kan je dus met één simpele beweging alle toestellen – buiten de koelkast uiteraard – volledig uitschakelen.

En ook als je op vakantie gaat hoef je niet alle stekkers uit te trekken. Via de handige ONE interface bepaal je zelf welke toestellen in stand-by mogen blijven staan en welke volledig uit moeten.

Dankzij de ONE domotica zal uw maandelijkse energiefactuur dus aardig zakken en ook uw jaarafrekening zal u verrassen aangezien u al het sluipverbruik in uw woning elimineert met ONE Smart Control! Bovendien kan u via de ONE interface perfect uw energieverbruik volgen en daar ook slim op inspelen. Zo zal u jaarlijks al snel tientallen tot honderden euro’s besparen op uw energiefactuur…